2/17/2014

5. TIPŮ, JAK ZVLÁDNOUT SVATBU - 1. DÍL

Každý rok jsem spolu s Cyrilem svědkem dne plného radosti, ale i stresu. Obojího v plné míře, namíchané jako Bondovo martini. Protřepat nemíchat. Jedná se o svatební den, tudíž velkou životní událost. Vždy, když s budoucími manžely domlouváme postup svatebního dne, poskytujeme pár tipů, jak se vyvarovat drobných chyb, které dokáží pěkně otrávit život. Tyto rady nepojímáme jako fotografové, ale jako osoby, které měli tu možnost shlédnout pěknou řádku svateb. Tak tady jsou:


1. Jídlo na prvním místě
Zní to dost drsně, když si představíte, že hodláte učinit velký životní krok a vaši kamarádi se chystají jen dobře najíst. Dobrá svíčková je základ svatby. Když se budou prohýbat stoly, číšník bude nosit mísu knedlíků a zájemcům přidávat načechraná kolečka, na terase se bude otáčet prase a na baru bude bublat čokoládové fondue, slibujeme, že o vaší svatbě se bude hovořit ještě dlouho. Doporučujeme při objednávání občerstvení požadovat od managementu restaurace ochutnávku všech jídel, které budete na hostině podávat. Není to rozmar, ale skoro nutnost. Dále je vhodné mít více číšníků, protože při počtu 50 lidí s jedním číšníkem se stává, že začátek stolu dojídá svíčkovou a druhý konec je teprve u polévky. Také myslete na lednici, kam vám umístí svatební dort, neboť rozteklých dortů jsme již také několik viděli. Vyžehlené ubrusy nejsou vždy samozřejmostí.


2. Žízeň po obřadu
Představte si situaci. Venku je ke třiceti stupňům, pravé poledne. Po obřadu se obvykle fotí společné rodinné fotografie. Mužská část osazenstva v černých oblecích pomalu umdlévá horkem. Ačkoliv toto focení trvá zhruba půl hodiny, je vhodné zajistit pití. Ideálně se hodí třetinky, chcete-li půllitry s vodou bez bublin. Tato situace bývá chytře vyřešena jednou či dvěma basami pití a ochotným kamarádem, který distribuci zajistí.


3. Nevěsty, svěřte se profesionálům
Nelíčíte se v běžném životě, líčíte pravidelně. V obou případech doporučujeme nechat se nalíčit zkušenou vizážistkou. Novomanželské fotky se dělají pozdě odpoledne, a musím potvrdit, že nevěsty, které se nechaly nalíčit vizážistkou, měly vždy kvalitní make-up a neleskly se. A to i po parném dni. Pokud se nemalujete, nechte si udělat jen lehký make-up, který zmatuje pleť. Bystré kosmetičky zapůjčí nevěstě i rtěnku, popř. lesk na rty a pudr. To samé platí i pro kadeřníka. Doporučujeme před samotnou svatbou udělat jednu nebo dvě zkoušky, aby byl výsledek perfektní.


4. Nepřejíždět
Čím více se musejí hosté přesouvat auty, tím úměrně klesá jejich nálada. Nelze to pochopitelně vždy zařídit, ale minimum přesunů dokáže pomoci nabitému časovému harmonogramu. Z našich zkušeností můžeme potvrdit, že hostina v místě obřadu je velkou výhrou. Mnohé hotely, penziony či zámky tuto možnost nabízí. Tak zkuste popátrat.


5. Nápaditý kamarád
Pokaždé, když ze svatby zmizí její hlavní aktéři na hodinové odpolední focení, začíná nuda. Zažili jsme mnoho svateb, kde nápadití kamarádi vyplnili tuto časovou propast hrami, tombolou, soutěžemi. Nikdo se nenudil a zábava nabrala na otáčkách. Pokud takovéto šikovné kamaráda najdete, máte vyhráno.


V příštím dílu se vám pokusíme dát dalších pár tipů, jak zvládnout svatbu. Pomohl Vám náš článek?

Budeme také rádi za náměty, co by vás zajímalo. Tak nám pište, budeme na na Vaše podněty těšit.

Mili a Cyril
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře jsou moderované, zobrazí se až po schválení. Děkujeme za Vaše komentáře.